fredag 3 maj 2013

Mangomousse

Ett lager, 22 cm i diameter.

1,25 dl mangopuré*
50 gram florsocker (0,825 dl)
2 st gelatinblad eller motsvarande mängd gelatinpulver
2 dl grädde

Blötlägg gelatinblad/pulver.
Vispa grädden lätt fluffig.
Blanda puré och florsocker.
Krama ur gelatinbladen, värm gelatinet tills de smält.
Rör ner gelatinet i puréblandningen.
Blanda ner lite av grädden i puréblandningen så att det blir "simmigt" (för att undvika grynighet). Fortsätt att blanda ner resten av grädden.
Låt stå i kylskåp någon timme.



*Jag köper mangopurén som finns på liten burk bland barnmaten. Jag har inte testat att göra egen puré men vill man göra det så får man mixa 350 gram mango och då ska det bli 2,5 dl mangopuré, dvs dubbla satsen.

Inga kommentarer: