Ordlista

Anslag - Tårtbotten.
Fluff - Tårtfyllning som innehåller godis och grädde och vispas fluffigt.
FP - Flowerpaste, kan kavlas extra tunt och stelnar fort och blir ård rak igenom. Sockerpasta för exv sköra blommor.
Ganache - Förväxlas ofta med Fluff, men ganache innehåller också smör och olja. Till skillnad mot Fluff vispas den inte.
Modellera - Att forma en figur i sp e. dyl..
MP - Modelleringspasta, bra att göra figurer med. Stelnar på ytan men för blir mjuk på insidan.
SP - Sugarpaste eller sockerpasta som man säger på svenska.
Spackla - Underarbete då man brer på ett lager grädde, smörkräm e. dyl. på tårtan i syfte att jämna till (eller ge smak) innan man täcker tårtan.
Tyll - Utbytbar del till spritspåsen så att man kan spritsa olika mönster.
Täcka - Då man ger tårtan sin "hud" av sp eller marsipan.
Tårtbricka/Tårtrondell - Tårtunderlägg i kraftig kartong att ha/presentera tårtan på (jmfr tårtpapper som är tunnt och sladdrigt).

Inga kommentarer: